Erotiske Tegninger

Erotiske Tegninger

Erotiske tegninger af kvinder og mænd – Oplev stor lyst til at gå på opdagelse i kroppens former. Kig på de populære croquis-tegninger. For at få det helt rigtige indtryk af nøgen-tegningerne – klikker du på billedet for at se det i stor format.

Oplev Lars Stounbergs store lyst til at gå på opdagelse i kroppens former ——–
Sådan skriver ©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv Programvært på Kultur-Kanalen på Kanal midt/vest. Oktober 2020 om Lars Stounbergs erotiske tegninger:
Lars Stounbergs croquis tegninger er både blødt tegnede streger, der arbejder i et legende rum, og streger der strammer formen op i tegningen. Hans studier af den menneskelige krop er udtryksfulde, sensuelle og meget nærværende i deres kompositoriske enkelthed.

Erotisk-strand-mand-lars-stounberg-2020

Nøgen mand liggende på stranden tegnet af Lars Stounberg 2020

Erotiske tegninger i kunsthistorien

I den græske mytologi var fallos en kendt ting og blev vist i kunsten på vaser og figurer. I Pompeji var der mange fallos-symboler i kunsten og på vaser samt figurer. Byen var fyldt med bordeller. Byens rige borgere fik deres sexbehov dækket med deres egne slaver. Bordellerne var mest for byens underklasse og besøgende handelsfolk samt sømænd.
I den moderne tid fra år 1000 i middelalderen – renæssancen og barokken var der ikke dyrkelse af de kvindelige og mandlige kønsdele. Kvinder og mænd blev mest fremstille i mytologi – sagn fra gamle dage og i religiøs sammenhæng. Der var ofte et vinblad, der skjulte kønsdelene.

Først efter 1880 – hvor impressioneismen fik sit gennembrud – blev det mere frit med at vise erotiske tegninger af kvinder og mænd. Kunstmaleren Mihály Zichy tegnede talrige erotiske tegninger af kønsakten med mænd og kvinder – Født 1827 i Zala i Ungarn og død 1906 i Sct. Petersborg. I den moderne tid derefter var det mere frit med den erotiske kunst.

Croquis-tegninger af billedkunstner Lars Stounberg 2017

Stempel for Lars Stounberg - logo af solopgang

Copyright © Art Gallery - Lars Stounberg