Om Kunstneren Lars Stounberg

Foto af Lars Stounbergs atelier

Sådan kender du “en Stounberg”

Farver, livsglæde og stemninger præger mine malerier, som suger indtryk og udtryk fra naturen til sig.

Jeg kalder det moderne impressionisme, når jeg leger med kontrasterne inden for det mørke og det lyse, det stærke og det svage – og lyset i en bred palet af virkninger.

Desuden oplever jeg en stor interesse og begejstring for mine temaudstillinger omkring kosmos, skyer og himmel samt hav. Ligesom mine tulipanmalerier er meget populære.

Flere af malerierne er malet med en reliefagtig struktur, der giver maleriet en mere tredimensionel virkning – og betragteren en meget stemningsfuld og intens oplevelse af maleriet.

Sådan skriver ©Kirsten-Marie Hedeland – Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv Programvært på Kultur-Kanalen om Lars Stounberg, oktober 2020

S T O U N B E R G S
oplevelser ved havet og i naturen

For Lars Stounberg har naturen en afgørende betydning i arbejdet med maleriet. Han opholder sig ofte i naturen og især ved havet, hvor han iagttager landskabets variation, bølgernes bevægelser, skyerne, lysets indvirkning og de skiftende årstiders forandring af naturen.

Lars er i nærkontakt med sine motiver og genskaber energien og dynamikken. Han bruger lys – og skyggevirkninger og forstærker intensiteten i landskabet, og giver beskueren suset fra bølgernes bevægelser. Vi tages derud, hvor havet demonstrerer sin kraft og hvor naturen giver os stemningsfyldte oplevelser. Det er disse særlige naturoplevelser, der fanger hans opmærksomhed.

Områdets karaktér fremhæves og sanseindtryk omsættes i en farveharmonisk palet med lys – og skyggevirkninger, der gengiver stemningen. Øjeblikket fastholdes i den konstante foranderlighed, der altid er i naturen. Især havet, det glitrende stille vand, spejlinger i vandet og naturens formidable variation er mål for hans beskuelse. Hans billeder er meget dynamiske, og der er en stor kraft i farverne. Motiverne er ikke nødvendigvis et konkret afbillede af landskabet, men mere en erindring af det sete.

Lars Stounberg er en kunstner med en brændende lyst til at skabe, og han fanger essensen i motivet og får en god malerisk dybde ind. Vores møde med hans betragtninger af naturen er en sanselig og visuel god oplevelse.

©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv Programvært på Kultur-Kanalen, oktober 2020


Lars Stounberg portrætfoto

Lars Stounberg
Rathlousgade 24
8300 Odder

Tlf. +45 3048 0183

E-mail: lars@stounberg.dk

Jeg er undervist på Aarhus Kunstakademi
og næsten 1 års studieophold i 1990 på Kunstakademie A. Khan-Leonhard i Sydtyskland, hvor jeg lærte akvarel-, olie- og acrylmaleri .
Kunstart: Akvarel, olie og acryl

Næsten hvert år er jeg på et kortere stuedieophold hos billedkunstner A. Khan-Leonhard.

I min slægt er kunst ikke et ukendt
begreb. Blandt mine aner findes så
kendte malere som professor Christian Zacho og Peder Mønsted.

Solgt til
Private, virksomheder og kunstforeninger

Copyright © Art Gallery - Lars Stounberg