Kvinder

Oplev feminine croquis-tegninger af kvinder

Croquis-tegning – Stempel til croquis-tegninger af Lars Stounberg. Kig på de populære croquis-tegninger. Her finder du flotte nøgen-tegninger online. For at få det helt rigtige indtryk af tegningerne – klikker du på billedet for at se det i stor format.
Her på siden oplever du skønne kvinder –

Kvindens rolle i kunsten

Venus
Indtil midten af 1800-tallet var den antikke, græske kunst forbilledet og dikterede reglerne for idealkroppen i kunsten. Venus fra Milo er en af de mest benyttede forbilleder i både maleri og skulptur. Venus er gudinde for det skønne og smukke den jordiske som himmelske kærlighed. I kunsten kommer kvinden formet i Venus billede til at være et billede på De skønne Kunstner – billedkunsten og på selve Guds kærlighed. Den nøgne kvinde er
på den måde et billede på Gud samtidig med, at hun fremstår i al sin jordiske skulpturelle håndgribelighed.
Efter den tid bliver kvinden mere realistisk fremstillet i maleriet.

Croquis-tegninger siddende kvinde - juli 2017 billedkunstner Lars Stounberg

Hvorfor tegne croquis med kvinder?

At tegne kroppen handler om at tegne det vigtige i den menneskelige figur, uden at den forstyrres af tøj eller omgivelser. Selv om nogle bruger støtter, kostumer og rekvisitter, så er der fokus på den nøgne model. Nøgenhed er blevet et holdbart motiv for kunst, fordi det minder os om, at vi også har en krop. Tøj er bare noget man sætter på kroppen. At tegne den nøgne krop giver os indsigt i den menneskelige skikkelse i former og anatomi.

Croquis-tegning 3 siddende kvinder kunstner Odder Lars Stounberg 2015

Croquis-tegning 3 siddende kvinder kunstner Odder Lars Stounberg 2015

Copyright © Art Gallery - Lars Stounberg